Întâmpină primăvara cu o nouă provocare: Yoga
Acum că primăvara își intră cu adevărat în drepturi, vă încurajăm să o întâmpinăm cu forțe proaspete și mereu pregătiți de noi provocări. Însă, pentru toate acestea, avem nevoie de un plus de energie și echilibru. Care este soluția? Încearcă Yoga! S-ar putea să îți placă foarte mult. Ce este yoga, preconcepțiile vizavi de acestă formă de mișcare, dar și care sunt beneficiile acesteia ne poveștește Cornelia Condeescu, Group Fitness și Personal Trainer la World Class România.
Ce este yoga?
Să începem, mai întâi, prin a defini această formă de mișcare. Yoga este o practică fizică, mentală și spirituală, originară din India. Obiectivul practicării pozițiilor asanelor din yoga este acela de obține echilibrul perfect între minte, corp și spirit. Este adevărat ca yoga este practicată fizic, însă beneficiile sunt holistice.
Care sunt beneficiile?
- Protejează coloana și redă flexibilitatea acesteia
- Te ajută să conștientizezi puterea trupului și a minții
- Calmează ritmul respirației și o determină să devină mai profundă și eficientă
- Asigură un corp și o minte sănătoase, deoarece stabilitatea corpului redă stabilitatea minții
- Asigură o funcționare optimă a plămânilor
- Datorită antrenamentului pentru respirație, yoga te ajută să te odihnești mai bine pe timpul nopții
Preconcepții despre yoga și cum scăpăm de ele
1.Lipsa de flexibilitate
Mulți dintre cei care își doresc să înceapă antrenamentele de yoga, se tem de faptul că nu au suficientă flexibilitate. Însă, dimpotrivă, ei sunt candidații perfecți pentru această formă de mișcare. Cu perseverență și antrenament, yoga se transformă în aliatul de nădejde atunci când flexibilitatea nu mai este punctul tău forte. Fluiditatea dobândită va fi astfel echilibrată de forță, coordonare, o circulație cardiovasculară mai eficientă, precum și o încredere mai mare în aspectul corpului și o stare generală de bine. Mai mult, yoga corectează postura, de aceea este indicată în mod special celor care petrec mult timp pe scaun, în fața calculatorului. Cornelia ne recomandă cel putin o oră de practică pe zi, pentru a menține articulațiile și mușchii în echilibru.
2.Yoga este adresată doar celor cu o condiție fizică bună
Participanții vin pentru a-și îmbunătăți starea fizică și mentală. Pentru început, recomandăm o clasă de începători pentru ca mai apoi trecerea la un nivel mai avansat să nu necesite efort. În funcție de obiectivele fiecăruia, yoga ajută la meținerea sănătății, la controlarea greutății și acceptarea de sine.
3. Există doar un tip de yoga
Hatha yoga are un ritm mai lent și se concentreză pe aliniament și respirație. Cornelia ne recomandă să meținem 3-5 respirații pe fiecare asană. Power yoga se axează pe tonifiere și îmbunătățește sistemul cardiovascular, cu o respirație până la 3. Desigur, acestea sunt doar câteva dintre tipurile de yoga pe care le poți încerca. Primul pas este să începi pentru a vedea mai apoi ce și se potrivește cel mai bine.
Ce este cu adevărat important rămâne faptul că indiferent de ce formă de mișcare alegem, este esențial să ne rezervăm chiar și 30 minute în fiecare zi pentru a face mişcare, având astfel mereu grijă de corp şi minte. Antrenamentele regulate şi alimentaţia sănătoasă sunt vitale pentru a ne asigura energia de care avem nevoie și pentru a ne bucura de un stil de viaţă activ.