Health And Fitness

Cum să îți pregătești corpul pentru vară

Pentru ca vara se apropie cu pași repezi și mai este foarte putin timp pana cand vom pleca in concediile deja programate, modelarea corpului este o activitate în plin proces pentru majoritatea femeilor. Pentru a te bucura de silueta mult dorită în cel mai scurt timp, iată care sunt recomandările noastre!

Cum să îți pregătești corpul pentru vară

Stilul de viață echilibrat te ajută să ajungi mult mai repede la rezultatele dorite, fără prea mult efort. Mișcarea zilnică, indiferent dacă mergi la sală sau doar alergi ori mergi prin parc, dar și o alimentație potrivită sunt elementele cheie de care ai nevoie.

Include în rutina zilnică cel putin 30 de minute de mișcare. Dacă te motivezi mult mai ușor atunci când îi vezi pe cei din jurul tău că luptă pentru același scop, atunci fa-ți abonament și mergi la sala de sport. Alege-ți programe de fitness pe care să le poți duce la bun sfârșit și care te ajută să îți lucrezi mușchii corpului. Va fi greu la început, mai ales dacă nu ești o persoană care să iubească sportul, însă, în scurt timp vei reuși să te adaptezi și să nu mai vezi viața fără sport.

Adoptă o dietă sănătoasă. Alimentația este cel mai important factor pentru o siluetă suplă. Renunță să mai consumi alimente nesănătoase, mâncăruri grase și mai ales seara târziu. O alimentație sănătoasă presupune o dietă care să includă vitaminele și proteinele de care corpul tău are nevoie, pentru o funcționare optimă. Include fructele și legumele în dieta zilnică, mai ales că este sezonul în care încep să apare produsele românești.

Consumă ceai de ghimbir. Are o mulțime de beneficii pentru organism, iar avantajul major este că te ajută să slăbești foarte ușor. Ceaiul de ghimbir te ajută să îți îmbunătățești digestia și să te eliberezi de stres, fiind un adjuvant natural pentru pierderea kilogramelor în plus. Are un gust puțin picant și poate fi consumat alături de lămâie.

Consumă pește. Carnea de pește este sortimentul cel mai sănătos de carne așa că obișnuiește-te să îl consumi de aproximativ trei ori pe săptămână. Îl poți combina împreună cu leguminoasele, ca și garnitură, pentru a te bucura de un gust cât mai plăcut.

Renunță la dulciuri. Știm sunt gustoase și de multe ori nu te poți abține să nu guști dintr-o prăjitură. Însă, pentru siluetă sunt un inamic. Dulciurile conțin o cantitate ridicată de zahăr și trebuie eliminate complet, mai ales dacă îți dorești să slăbești în scurt timp. Este valabil și pentru produsele de patiserie ori biscuiții. Înlocuiește-le cu fructe, mai ales că este luna cireșelor, cășunilor, nectarinelor, etc.

Evită uleiurile. Alimentele prăjite într-un exces de ulei nu sunt deloc sănătoase pentru organism, iar pentru siluetă sunt chiar dăunătoare. Încearcă să le eviți pe cât de mult posibil, la fel și uleiul simplu. Încearcă să consumi, atunci când este necesar, doar uleiuri de gătit polinesaturate sau ulei de măsline.

Odihnește-te suficient. Somnul are un rol extrem de important pentru sănătatea organismului. Specialiștii în nutriție au constat faptul că persoanele care se odihnesc 8 ore pe noapte, slăbesc mult mai ușor față de persoanele care dorm o medie de 5 ore pe noapte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button