Health And Fitness

3 metode rapide pentru a scăpa de stres după o zi plină

Stresul este cel mai mare inamic al vieții moderne. După o zi încărcată, în care nimic nu ți-a ieșit așa cum îți doreai, singurul lucru pe care ți-l dorești când ajungi acasă este să te destinzi și să uiți de toate problemele.

3 metode rapide pentru a scăpa de stres după o zi plină

Există mai multe motive pentru care ar trebui să facem o prioritate din a ne lua câteva minute de relaxare zilnic. O pauză în care să te eliberezi de stres are numeroase beneficii atât pentru starea ta de spirit, cât și pentru sănătate, contribuind la întărirea sistemului imunitar, la scăderea riscului unor afecțiuni cardiovasculare și îmbunătățind memoria. De aceea, iată câteva metode rapide prin care te poți destinde după o zi stresantă, astfel încât să reduci efectele negative ale stresului asupra organismului tău:

Tratează-te cu o masă ca la restaurant

Mâncarea poate avea un efect terapeutic asupra stării noastre de spirit. În SUA, acest concept poartă numele de „comfort food’, iar la acest capitol pot intra orice tip de alimente care îți plac și îți dau o stare de bine. De aceea, după ce ajungi acasă te poți relaxa preparându-ți ceva bun, eventual un fel de mâncare pe care îl consumi cu plăcere în vacanțe. De exemplu, dacă ești îndrăgostită de calmul și peisajele spectaculoase ale Italiei, o porție de paste cu fructe de mare, alături de un vin bun precum acesta te vor introduce într-o atmosferă relaxată de vacanță și te vor ajuta să uiți complet de problemele din timpul zilei.

Fă o baie caldă cu spumă

O baie caldă înainte de culcare te poate ajuta să adormi mai repede și să te odihnești mai bine. Iar dacă pui în apă și câteva picături de uleiuri pentru aromoterapie sau folosești un spumant de baie cu aromă de vanilie sau lavandă, te vei simți instantaneu mai relaxată. De ce ne face o baie să ne simțim atât de bine? Psihologii au mai multe explicații. Un studiu din 2012 a arătat că o baie la finalul zilei îmbunătățește semnificativ starea de spirit și te face să fii mai optimism, datorită izolării, căldurii apei și poziției orizontale a corpului în cadă. De asemenea, apa caldă poate ameliora durerile musculare, durerile de articulații, precum și simptomele unei răceli, mai ales dacă adaugi în apă și puțină sare de mare, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Nu te închide în casă

Oricât ți-ai dori să ajungi acasă și să te bagi în pat sau să te uiți la serialul tău preferat pentru a te relaxa, aceste lucruri pot avea efectul advers celui așteptat. În schimb, fă un efort și petrece o jumătate de oră sau o oră în natură, plimbându-te prin parc sau pe străduțele tale preferate. Aerul proaspăt te va relaxa mult mai mult decât cel închis din casă, vei reuși să adormi mai ușor, iar plimbarea îți va pune sângele în mișcare și te va ajuta să îți dezmorțești mușchii după o zi petrecută pe scaunul de la birou.

Aceste metode de a scăpa de stres sunt ușor de pus în practică, la îndemâna oricui și nu te costă nimic. Însă ele pot avea efecte benefice asupra stării tale de spirit și te pot ajuta să combați stresul și energia negativă cu care te-ai încărcat în timpul zilei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button