Kitchen

Ce boli poți face de la prea multă înghețată. Cu ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic să înlocuim înghețata

Înghețata este desertul preferat al verii, însă poate veni la pachet cu numeroase probleme de sănătate. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înghețata în cantități limitate și propune un alt fel de desert la fel de răcoritor și aromat, doar cu mai puține calorii și grăsimi.

Ce boli poți face de la prea multă înghețată. Cu ce recomandă nutriționistul Mihaela Bilic să înlocuim înghețata

Înghețata este preparată pe bază de ulei de palmier, dar conține și alte grăsimi vegetale, care cresc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. În plus, s-a dovedit că un consum excesiv de înghețată dăunează abilităților cognitive legate de învățare și memorie. În ceea ce privește înghețata cu conținut mare de grăsimi, ouă, zahăr, smântână și un anume tip de gheață, această crește riscul de a dezvolta boli infecțioase, potrivit retetesivedete.ro.

Cu ce poate fi înlocuită înghețata clasică

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că sorbetul este mult mai sănătos decât înghețata, diferența dintre ele două deserturi fiind sesizabilă doar în ceea ce privește textura.

‘Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană, serbetul. Care este diferența dintre ele? Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție. În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr.

Este un fel de spumă de fructe congelată. Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan.

(…) În înghețată avem, nu lapte, ci frișcă, în primul rând, 30 de procente sunt frișcă și ea vine la pachet cu grăsime. Avem și gălbenuș de ou care aduce și el grăsime și colesterol. În schimb, în sorbet avem doar fructe și zahăr. Că tot vorbeam de zahăr, ambele variante au același conținut de zahăr, cam 28 de grame la sută.

Deci 12 grame de grăsime, zero grame de grăsime, zahăr egal. Și din cauza aceasta conținutul de calorii este dublu (n.r. în înghețată). În schimb, aici avem de două ori mai multă pulpă de fructe, pentru că în sorbet avem 50% pulpă de fructe și apoi zahăr’, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pe canalul său de YouTube.

Cum putem slăbi cu înghețată

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că dacă respectăm anumite reguli alimentare, putem consuma înghețată și vom pierde kilogramele nedorite. Bilic a precizat că foarte important este aportul caloric pe care nu-l aduc alimentele și nu genul produselor pe care le consumăm.

„Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă! În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu.

Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă. Totul are calorii, şi salata verde. Dar contează cantitatea’, a explicat nutriționistul.

Mihaela Bilic a mai spus că înghețata este cel mai prietenos desert cu silueta, dar recomandă consumul unor sortimente cât mai simple.

„E foarte prietenoasă cu silueta îngheţata, că are acest amestec de lapte cu zahăr, organismul absoarbe zahărul lent, e grăsime puţină. Dar trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de  cacao, fără sirop, fără sosuri. În plus, ne dă o stare de bine şi e un aliment plăcut pentru vară. (…) Decât jumătate de pepene verde, mai bine ai mânca două cupe de îngheţată, e mai sigur pentru siluetă’, a completat nutriționistul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button