Relationship

Cinci soluții să scapi de mahmureală

Cinci soluții să scapi de mahmureală. Ai petrecut aseară cu prietenii și acum simți că-ți pocnește capul? Vrei să adormi la loc, dar te împiedică greața și amețeala? Află că aceste simptome durează chiar și 24 de ore, așadar e cazul să iei măsuri. Iată ce poți să faci pentru a scăpa de starea generală de disconfort!

Cinci soluții să scapi de mahmureală

Cinci soluții să scapi de mahmureală. Trebuie să știi în primul rând că alcoolul este diuretic și produce dilatarea vaselor de sânge. Organismul se deshidratează și se demineralizează rapid atunci când bei alcool în exces, iar durerile de cap, amețelile și uscăciunea gurii sunt doar câteva dintre simptomele care apar în urma scăderii glicemiei și a dilatării vaselor de sânge. Iată ce trebuie să faci când ajungi în această situație neplăcută!

Cinci soluții să scapi de mahmureală. BEA APĂ!

Te confrunți cu greață, indigestie, dureri de cap, dureri musculare, amețeală, sensibilitate la lumină și la sunete puternice, dureri de stomac, oboseală, sete excesivă și tremurat? ai vrea să dromi, dar nu poți, fiindcă se învârte casa cu tine? Cel mai probabil suferi de mahmureală, un efect neplăcut al consumului excesiv de alcool. Dacă ai ajuns în faza asta, iată câteva soluții care te vor scăpa mai rapid din starea de rău. În primul rând, alcoolul deshidratează, așa că e obligatoriu să bei apă, chiar mai multă ca de obicei.

Consumă, dacă poți, mai mult de 2 litri – apă, sucuri naturale sau ceai din plante. Cafeaua (și anume faimoasa cafea cu sare împotriva mahmurelii) e o soluţie controversată împotriva mahmurelii, deoarece este un deshidratant. În schimb, vitamina C ajută la scăderea alcoolemiei, așadar te va ajuta zeama de murături sau borșul, ce conține multă vitamina C, dar şi complexul de vitamine B, cu efect benefic asupra sistemului nervos.

Cinci soluții să scapi de mahmureală. MĂNÂNCĂ!

Deși ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori într-o asemenea situație este să bagi hrană solidă în gură, va trebui s-o faci totuși, deoarece vei scăpa mai rapid de mahmureală. Unul dintre simpromele neplăcute este scăderea glicemiei, de unde și starea proastă, așa că trebuie să consumi neapărat alimente ce conțin carbohidrați – ajută la stabilizarea glicemei, dar și dacă ai un stomac sensibil. Nu trebuie să te forțezi, desigur. Mănâncă încet, cu dumicați mici, dar hrănește-te! Dacă greața e greu de suportat, ar fi bine să începi cu pâine prăjită, biscuiți sau o banană.

Cinci soluții să scapi de mahmureală. CONSUMĂ ELECTROLIȚI!

În momentul în care faci abuz de alcool, intervine deshidratarea și va trebui să consumi nu doar apă simplă, ci și electroliți. Electroliții sunt minerale precum sodiul, potasiul și magneziul. Unele băuturi sunt bogate în mod natural în electroliți, în timp ce altele sunt transformate pentru a furniza electroliți.

Odată cu echilibrarea nivelului de electroliți, vei scăpa de durerile de cap și de amețeli. Poți găsi electroliți la farmacie, dar și produse naturale la fel bune, care te vor ajuta să-ți menții corpul hidratat, cum ar fi: sucul de roșii, laptele de vacă, apa de cocos, băuturile sportive și sucul natural de fructe.

Cinci soluții să scapi de mahmureală. IA VITAMINE ȘI SUPLIMENTE!

Unele vitamine te pot ajuta să treci peste mahmureală. Dacă ai în casă, n-ar strica să iei niște B3 și zinc, implicate în procesul de descompunere a alcoolului. De asemenea, sunt indicate vitamina C și seleniul care luptă împotriva stresului oxidativ. Și vitaminele B1, B9 și B12 ajută pentru reducerea simptomelor mahmurelii. La fel și ginsengul și ghimbirul.

În cazul în care te confrunți cu dureri de cap, o aspirină sau un ibuprofen ar trebui să îmbunătățească mult lucrurile.

Cinci soluții să scapi de mahmureală. DORMI CÂT POȚI DE MULT!

Somnul te ajută și înainte, dar și după o petrecere de pomină. Dacă știi că o să pierzi noaptea, ar fi bine să te odihnești cât poți de mult înainte. Dacă ai ajuns în faza în care te confrunți cu mahmureala, asta înseamnă că abuzul de alcool din seara precedentă ți-a pus capac. Ca să te refaci, este foarte important să dormi, și nu să-ți petreci ziua cu ochii în calculator, dacă tot nu te-ai putut deplasa la serviciu…

Chiar dacă soarele e sus pe cer, încearcă să te odihnești într-o cameră unde nu bate soarele sau ai draperii, pentru că sensibilitatea la lumină dată de mahmureală își va spune cuvântul. somnul te va ajuta să te refaci mai repede decât crezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button