Kitchen

Top 7 antibiotice naturale pentru combaterea infecțiilor

Astăzi îți prezentăm un top al celor 7 antibiotice naturale care sunt utile pentru combaterea infecțiilor. Vrei să folosești și niște leacuri băbești ca să ai un organism mai sănătos? Atunci poți să le încerci cu încredere. Atenție, totuși! Aceste ingrediente nu înlocuiesc niciodată antibioticele recomandate de medic, ci vin în ajutorul acestora, întărindu-ți sistemul imunitar.

Top 7 antibiotice naturale pentru combaterea infecțiilor

Dacă îți dorești să ai un organism sănătos, puternic și care poate lupta mai ușor cu infecțiile, atunci trebuie să urmezi mai mulți pași: odihnă suficientă, hidratare corespunzătoare, mișcare și o alimentație sănătoasă. Chiar dacă te hrănești cu fructe și legume, când vine vorba despre sistemul imunitar, ai nevoie de un boost și din partea altor alimente sau ingrediente.

Antibiotice naturale pentru combaterea infecțiilor

Usturoi

Este numit de mulți drept „antibiotic natural”. Are proprietăți antibacteriene, fiind un aliat extrem de util când vine vorba despre prevenția și tratarea în cazul infecțiilor. Te ajută să lupți cu bacteriile, mai ales cu Salmonella și E. Coli.

Miere

Încă din Antichitate, a fost utilizată în tratarea rănilor, în vindecarea acestora, dar și pentru prevenirea infecțiilor. Este excelentă atunci când vine vorba și despre arsuri, putând fi aplicată local. Are un efect antibacterian care te scapă din multe situații dificile.

Ghimbir

Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale, fiindcă te ajută să lupți cu mai multe tipuri de bacterii. Acest aliment a fost folosit de sute de ani în medicina naturistă asiatică și pe bună dreptate, căci efectele pentru sănătatea organismului sunt de-a dreptul miraculoase.

Echinaceea

Este folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea rănilor, iar extractul din această plantă poate distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv pe cea care este responsabilă pentru șocul toxic, conform csid.

Goldenseal

I se mai spune și rădăcină de portocală sau puccoon galben. Este consumată, de obicei, sub formă de ceai sau de capsule. Este un excelent aliat în tratarea problemelor digestive și respiratorii, te ajută în combaterea diareea bacteriană și te ajută să scapi mai ușor și de infecțiile tractului urinar.

Cuișoare

Sunt unele dintre cele mai aromate mirodenii, dar se pare că sunt foarte utile și când vine vorba despre lupta cu infecțiile din corp. Cuișoarele sunt utilizate în mod special în problemele ce țin de dantură. Extractul de apă de cuișoare și-a dovedit eficiența în aceste situații, inclusiv împotriva E.coli.

Oregano

Te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Acționează ca un antioxidant și are și proprietăți antiinflamatorii. Ajută și la o mai bună funcționare a digestiei. Face parte cu succes din lista de antibiotice naturale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button