Lifestyle

De ce te doare capul după ce bei vin roșu. Cum poți evita efectele negative asociate consumului de alcool

Vinul roșu este un simbol pentru perioada sărbătorilor de iarnă, însă este cunoscut faptul că băutura alcoolică provoacă dureri de cap, chiar și consumată în cantități mici. Un nou studiu publicat în jurnalul Scientific Reports a explicat legătura dintre vinul roșu și durerile de cap, cercetătorii punctând că ar fi vorba despre conținutul bogat de flavonoil ingerat în organism. Iată cum poți preveni durerile de cap asociate consumului de alcool!

Terasa cu carti

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, perioadă care se asociează cu mesele în familie și, implicit, consumul de alcool. Vinul este cea mai consumată băutură în această perioadă a anului, însă din păcate, multe persoane se confruntă cu dureri de cap, chiar și în cazul consumului moderat de alcool.

De ce te doare capul după ce bei vin roșu

Un studiu publicat în jurnalul Scientific Reports indică faptul că vinul roșu este bogat în flavonoil, în special quercetină, care impactează modul în care organismul metabolizează alcoolul și care poate provoca dureri de cap. Quercetina este un antioxidant care se regăsește în fructe, în special struguri, și legume. Combinată cu alcool, poate avea efecte adverse, potrivit csid.ro.

Spre deosebire de vinul alb, cel roșu conține tanine și histamine, iar multe persoane sunt sensibile la acești compuși. După consumul de alcool, organismul începe să-l descompună în compuși, între care și acetaldehida, responsabilă pentru durerile de cap și stările de mahmureală.

Se pare că femeile sunt mai predispuse la dureri de cap după consumul de alcool, pentru că au mai multă grăsime corporală, care depozitează alcoolul.

Cum poți evita durerile de cap asociate consumului de alcool

Pentru a evita durerile de cap asociate consumului de alcool, este recomandat să renunțați la vinul roșu, în favoarea celui alb. Cumpărați băuturi alcoolice de calitate și evitați-le pe cele mai atractive ca preț, fiindcă conțin cantități mari de zahăr.

Vă recomandăm să nu consumați alcool pe stomacul gol și țineți cont de regula 1:1. Astfel, precedați consumul unui pahar de vin cu unul de apă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button