Drinks

Ceaiuri pentru constipație și balonare, bune după mesele de Crăciun și Revelion

Ce ceaiuri pentru constipație și balonare sunt bune după mesele de Crăciun și Revelion? Ei bine, trebuie să știți că persoanele predispuse la balonare, aerofagie, arsuri pe stomac, digestie dificilă sau senzație de greață pot apela și la remedii simple, naturale. Iar ceaiurile sunt cele mai la îndemână soluții pentru a rezolva câteva neplăceri care apar după mesele încărcate de la Crăciun și Revelion.

Ceaiuri pentru constipație și balonare, bune după mesele de Crăciun și Revelion

După mesele copioase de Crăciun și Revelion, experții în nutriție recomandă o serie de ceaiuri benefice pentru gestionarea disconfortului și pentru promovarea digestiei sănătoase.

Ceaiurile recomandate după mesele de Crăciun și Revelion

Ceai de mentă: mentolul din frunzele de mentă poate ajuta la relaxarea muşchilor stomacului şi la ameliorarea simptomelor balonării. De asemenea, mentă poate ajuta la eliminarea gazelor din tractul digestiv.

Ceai de anason: anasonul este un ingredient comun în multe ceaiuri pentru balonare, care sunt special create în acest scop.

Ceai de ghimbir: ghimbirul este un ingredient popular în ceaiurile destinate să trateze afecţiuni digestive, întrucât acesta are rol în reducerea inflamaţiei şi a flatulenţei la nivelul organismului.

Ceai de fenicul: conţine anetol, un compus care ajută la reducerea gazelor şi la relaxarea muşchilor stomacului, astfel încât să fie evitat disconfortul produs de balonare.

Ceai de muşeţel: este bun pentru reducerea inflamaţiei şi a disconfortului abdominal. De asemenea, acesta poate fi de ajutor la ameliorarea durerilor de stomac şi a flatulenţei.

Ceai de coriandru: ajută la reducerea simptomelor balonării şi a flatulenţei, precum şi la îmbunătăţirea digestiei şi la ameliorarea durerilor de stomac.

Ceai de cimbru: este benefic în procesul de reducere a inflamaţiei şi a flatulenţei. În plus, acesta poate ajuta la îmbunătăţirea digestiei şi la ameliorarea simptomelor digestive.

Ceai de lemn-dulce: are efecte benefice în ceea ce priveşte reducerea disconfortului abdominal şi, prin urmare, combaterea balonării, care poate fi foarte supărătoare.

Ceai de sunătoare: este cunoscut pentru proprietăţile sale antispastice şi calmante, care poate fi util în tratarea simptomelor de balonare. Extractele din frunzele şi florile de sunătoare conţin substanţe active precum hipericina, care au efecte relaxante asupra muşchilor netezi din intestine.

Ceaiuri pentru constipație, recomandate după mesele de Crăciun și Revelion

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea constipației, ajutând la accelerarea digestiei și calmarea iritațiilor din sistemul digestiv. Consumat în una sau două cești pe zi după mese, ceaiul de ghimbir poate facilita procesul digestiv și îmbunătăți metabolismul.

Utilizat ca laxativ, ceaiul de senna este derivat din frunzele și păstăile arbustului Senna Alexandrina.

Mușețelul, cunoscut pentru efectele sale liniștitoare, nu numai că are un efect purgativ, ci și proprietăți antiseptice, fiind benefic pentru detoxifierea intestinală și combaterea balonării.

Cercetările au demonstrat că tratamentul cu ulei de mentă timp de cel puțin două săptămâni a dus la o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la persoanele cu sindrom de colon iritabil.

Cu atât mai mult, capsulele cu ulei de mentă au redus simptomele la pacienții cu colon iritabil cu 40% în doar patru săptămâni, comparativ cu 24,3% din grupul care a primit un placebo. Aceste constatări au fost validate și în cazul copiilor, unde menta a demonstrat capacitatea de a reduce durerile abdominale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button